Kunstbrief #43

24 september 2021

exposeer op de laatste kunstbeurs van 2021!

Laatste kans!
Op de Nationale Kunstdagen (zaterdag 6 en zondag 7 november) zijn nog enkele stands vrij. Daar kun jij jouw kunst exposeren!

Dus benut die kans om dit jaar nog je schilderijen, foto’s, beelden, textiel of keramiek te exposeren én verkopen. 

Aanmelden kan nog tot en met uiterlijk 5 oktober en vol = vol!
www.kunstdagen.nl/aanmelden/solo

LEES MEER

KUNSTZIEN

Frida Kahlo & Diego Rivera

Het loopt storm in de laatste weken van publiekstrekker Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution. Al bijna 70.000 bezoekers bewonderden de meesterwerken van Kahlo en tijdgenoten. De succesvolle tentoonstelling is nog tot en met zondag 3 oktober te zien in het Cobra Museum, en is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. De laatste 10 dagen staan in het teken van verschillende lezingen en activiteiten rondom de tentoonstelling.

In het kader van Amstelveen in 24Hrs, is aanstaande zaterdag 25 september het museum geopend van 10:00 tot 00:00 uur.

Foto: © Diego Rivera, Portrait of Natasha Gelman, 1943, Courtesy of The Jacques and Natasha Gelman Collection of 20th Century Mexican Art and The Vergel Foundation/INBAL-Secretaría de Cultura. © Banco de Mexico Diego Rivera Frida Kahlo Museums Trust, Mexico DF c/o Pictoright Amsterdam 2021

LEES MEER

Big Art

Kunstplatform BIG ART strijkt voor de derde en laatste keer neer op het industriële Hembrugterrein. De vorige editie kon de beurs op de valreep doorgang vinden, maar met beperkte publieke toegankelijkheid. Dit najaar pakt de organisatie daarom extra groot uit. Bijna honderd kunstwerken van formaat zijn hier van donderdag 30 september tot en met zondag 3 oktober te beleven en bewonderen. En te koop! Veel kunstenaars maken nieuw werk speciaal voor deze editie. Inkomsten uit opdrachten en verkoop gaan volledig naar de deelnemers.
 
Laagdrempelig en multidisciplinair
Pop-up kunstplatform BIG ART, dat eerder ook plaatsvond in onder andere de Bijlmerbajes, gaat na deze editie op zoek naar een nieuwe locatie. Maar niet voordat de enorme hallen van de Project.Fabriek nog één keer het decor zijn van grote schilderijen, sculpturen, tekeningen, foto's, video's, kinetische kunstwerken en lichtinstallaties van formaat.
LEES MEER

Beleef je eerste levende suikerspin

Ooit een levend kunstwerk van suikerspin gezien? Dit is je kans: op zaterdag 25 en zondag 26 september 2021 draait kunstenaar Martijntje Cornelia de suiker warm en spint ze net zo lang tot ze een levensgrote suikerspinsculptuur heeft. Martijntje Cornelia start om 11 uur en is rond 14.30 uur klaar. Dit is suiker voor je neus en ogen. Zien we je dan?

Het LAM trakteert je op de suikerspin performance. Wil je daarna het museum in, misschien wel om dat andere suikerkunstwerk met nieuwe ogen te bekijken? Boek dan gemakkelijk en snel je starttijd.

LEES MEER

KUNSTquote

'Waarom denken mensen dat kunstenaars speciaal zijn?
Het is ook maar gewoon een baan.'

Andy Warhol (1928–1987) was een Amerikaans kunstenaar, filmregisseur en auteur.

KUNSTkijken

Bezoek de Brabant Art Fair

toegang met 50% korting

Zaterdag 2 en zondag 3 oktober staat de Grote Kerk van Breda weer vol met prachtige kunstwerken, tentoongesteld en te koop aangeboden door 70 kunstenaars uit heel Nederland (en België).

Je geniet tijdens je bezoek van de diversiteit aan kunstwerken die je wordt aangeboden door de kunstenaars die zelf aanwezig zijn om je er meer over te vertellen. De Grote Kerk biedt een passende entourage en is zelf ook een kunstwerk, van buiten en van binnen.

Je bestelt je toegangskaart(en) met 50% korting eenvoudig via www.brabantartfair.nl/bezoeken. Als je in het veld 'Kortingscode' de code KB249 invoert en toepast, ontvang je de tickets met 50% korting direct per mail.

LEES MEER

KUNSTmaken

Verbeteren en improviseren

Zoals Vincent van Gogh zijn schetsen gebruikt, zo moet jij dat ook doen.

Een schets is een voorstudie, dus de volgende stap, het schilderen, mag anders zijn dan de schets.

Sterker nog, die volgende stap moet beter zijn dan de schets.

Kijk maar:

1. Een haard met zichtbare vlammen;

2. De houten vloer in het schilderij verbetert de dieptewerking;

3. De ruimte achter de stoel zorgt er voor dat de hoofdzaak beter in de compositie staat;

4. Als je de vlammen laat zien, dan betekent dit dat de kleur van het vuur overal naar toe schijnt en op reflecteert!

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

KUNSTtips

  • Art The Hague (29 sep - 3 okt 2021) is de eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst in Den Haag met galeries uit binnen en buitenland.
  • Met een grote dubbeltentoonstelling keert David Hockney (°1937) na bijna dertig jaar terug naar het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.
  • Amsterdammer (49) aangehouden voor mislukte kunstroof Zaans Museum.
  • Vijftig jaar geleden stal "Limburgse Robin Hood" schilderij van onschatbare waarde, waarna hij live naar de radio belde.

SCHRIJF MIJ IN VOOR DE KUNSTBRIEF

Invalid Input

Invalid Input