Kunstbrief #36

12 maart 2021

Jaarboek kunstenaars 2022 heel populair bij kunstliefhebbers

Het Jaarboek Kunstenaars is al jaren zeer populair. Honderden kunstliefhebbers kijken ook dit jaar weer uit naar het Jaarboek Kunstenaars 2022. Dat blijkt alleen al uit de bijna 500 exemplaren die nu al besteld zijn in de voorverkoop! Ook jij kunt met jouw kunst in dit prachtige boek staan!  

Voorwaarde voor publicatie is dat je lid bent (of wordt) van de NABK. Daarbij krijg je dan direct ook korting op je presentatie. Lees hier alles over de mogelijkheden.

LEES MEER

KUNSTZIEN

Gratis promotie van je workshops of cursussen

Als jij kunstdocent bent, dan kun jij je op Allekunstdocenten.nl presenteren. Kosteloos met je basisgegevens of tegen een vergoeding met een uitgebreide presentatie.
Nu al bezoeken veel kunstenaars en anderen, Allekunstdocenten.nl op zoek naar een workshop, cursus of masterclass. Na de lock down zullen dat er nog veel meer worden. Vinden ze jou daar dan?

Je gegevens invoeren gaat heel makkelijk en snel. Ga daarom nu meteen naar www.allekunstdocenten.nl en vul je gegevens als kunstdocent in zodat iedereen die een cursus, workshop of masterclass zoekt, jou op Allekunstdocenten.nl vindt.

LEES MEER

combineer twee kledingstukken en win

Van twee oude kledingstukken kun je één gloednieuw urban fashion item maken door ze samen te voegen en de restmaterialen te gebruiken! Na het succes van de Denim design challenge in 2020 daagt CODA je opnieuw uit om zelf met fashion recycling aan de slag te gaan. Kapotte kleding kan namelijk nog prima gerepareerd worden en dat mag je zien! Truien met gaten krijgen bijvoorbeeld ook met ‘visible mending’ door te borduren met contrasterende kleuren of mooie patches te plaatsen een nieuwe look. Bekijk hier de online DIY-uitleg (leuk om thuis te doen na de challenge).

LEES MEER

fries museum verwerft portret anna

Het Fries Museum heeft een schilderij aangekocht van Bernardus Accama via het veilinghuis Bonhams in Londen. Het gaat om een portret van Anna van Hannover uit 1736, twee jaar na haar huwelijk met Willem Karel Hendrik Friso (Willem IV), prins van Oranje. Het doek toont de jonge Engelse prinses wanneer ze nog maar net in Leeuwarden woont. Vanaf 11 september is het portret te zien in de tentoonstelling Icons: topstukken uit de National Portrait Gallery.
LEES MEER

KUNSTquote

'Er zit meer kracht in weinig vertellen dan in veel vertellen.'

Mark Rothko (1903-1970) was een Amerikaanse schilder.

KUNSTkijken

raamkunst

Geef je huis een extra dimensie met kunst voor je raam

Ook in deze moeilijke corona tijd kan je je werk exposeren. Hoe? Van een van je werken worden 200 genummerde kunstreproducties gemaakt op A2 formaat. Jouw naam staat op de reproducties, net als je website.
Als de kunstliefhebbers die de kunstreproducties kopen, de reproductie goed zichtbaar achter hun ramen exposeren, maken ze kans op het originele kunstwerk.
Dus naast de expositie van je werk met maximaal 200 kunstreproducties, bestaat de kans dat het origineel van je werk wordt verkocht. Kijk voor alle informatie op https://nlraamkunst.nl/informatie-voor-kunstenaars.

Afbeelding: Fleur Spolidor, 'Love and Sunshine', mixed media, 55 (b) x 76 (h) cm.

LEES MEER

KUNSTmaken

Donker, niet zwart

De kans is groot dat je een paar schoenen wel al eens hebt geschilderd bij je teken- of schilderclub.

Dat deed Vincent van Gogh ook. Mogelijk zijn het z’n eigen schoenen.
Bij een stilleven als dit is het erg belangrijk om licht en donker goed weer te geven.
De binnenzijde van de schoenen en de ruimte ertussen, dat zijn de donkerste delen (A, B, C, D).

Kijk goed naar wat Van Gogh doet: hij gebruikt geen massief zwart om deze delen te schilderen.

Hij geeft de donkere kleur met donkerblauwe strepen aan, net als de schaduw op de vloertegels aan de rechterkant van de schoenen.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

KUNSTtips

  • Kunstbeurs Art Eindhoven is verplaatst van 17/18 april naar 4/5 september. Wil je je alsnog aanmelden voor deze mooie kunstbeurs, dan kan dat via www.arteindhoven.nl/deelnemers/
  • Wist je dat? Het digitale tijdschrift Kunstenaar Magazine is 100% gratis voor alle kunstenaars in Nederland. Meld je hier aan: www.kunstenaar.nl/aanmelden
  • Lekker kunst genieten in de buitenlucht? Dat kan in Heerlen: https://streetartheerlen.nl/
  • Meer weten over de verbouwing van de nieuwe locatie van het museum van Bommel van Dam en de meest up-to-date foto’s van de binnenkant bekijken? Dat kan hier. Een mini-docu bekijk je hier.

SCHRIJF MIJ IN VOOR DE KUNSTBRIEF

Invalid Input

Invalid Input