Kunstbrief #34

11 januari 2021

Nieuw: het Kunstdocenten Magazine

Als je workshops, cursussen of masterclasses verzorgt, dan kun je je werk én dat van je cursisten presenteren in het Kunstdocenten Magazine. Maar een paar kunstdocenten per provincie krijgen die kans. 
Het Kunstdocenten Magazine verschijnt na de lock down. Het wordt een magazine om te bewaren en keer op keer in te zien. En het wordt zeker ook een magazine op basis waarvan iemand een kunstdocent kiest.
Op de website van Allekunstdocenten vind je de informatie die je nodig hebt om te beslissen of je in dit bijzondere magazine wilt staan.
Klik hier voor alle informatie: https://allekunstdocenten.nl/magazine

LEES MEER

KUNSTZIEN

wedstrijd 'Connect 2021'

Kunststichting Perspektief vzw organiseert dit jaar 'Connect 2021'. Het doel is het promoten van getalenteerde kunstenaars uit de hedendaagse scene en richt zich tot elke amateur- of professionele kunstenaar van Belgische of Nederlandse nationaliteit van 18 jaar en ouder. Deelname kan uitsluitend op individuele basis dus niet met groepswerk. Glas- en keramiekkunst zijn van deze wedstrijd uitgesloten.

Bij voorinschrijving voor 28 februari mag je gratis een derde werk indienen. De volledige algemene voorwaarden en meer informatie over (voor)inschrijving vind je hier. De wedstrijd start officieel op 1 mei via een nieuwe website.

Op 20-21-22 augustus 2021 is er een expositie van de genomineerde werken in het Gemeenschapscentrum Den Breughel, 3150 Haacht (België).

LEES MEER

Fotowedstrijd - zie jezelf anders

Ervaar zelf hoe leuk het is om met kunst bezig te zijn en doe mee met de fotowedstrijd van het Frans Hals Museum. Bekijk via de onderstaande button de video van kunstenaar Angela Tellier. Stuur je foto uiterlijk 14 februari op en wie weet wordt jouw foto wel tentoongesteld in het Frans Hals Museum.

Uit de top-3 portretten die worden tentoongesteld kiest de jury een winnaar. Deze winnaar krijgt een fotoworkshop van Angela Tellier, waarin ze je leert nog beter te fotograferen. De jury bestaat uit Ann Demeester directeur van het Frans Hals Museum, Angela Tellier kunstenaar en Kirsten lid van de Kinderraad, zij brengen allemaal hun eigen expertise mee. 

Wil je nu alvast een ereplekje in het online museum? Deel je foto op Facebook of Instagram met @franshalsmuseum en het Frans Hals Museum repost de leukste foto's.

LEES MEER

Art Museum Award

De European Museum Academy lanceert de Art Museum Award, een nieuwe jaarlijkse prijs gericht op Europese kunstmusea. Met de prijs wil de European Museum Academy museale projecten voor het voetlicht brengen die kunst op een innovatieve, baanbrekende en creatieve manier inzetten om een antwoord te bieden op actuele maatschappelijke kwesties. Hiermee wil ze de maatschappelijke rol en relevantie van kunstmusea onderstrepen. De eerste toekenning vindt plaats in 2021. Het is de enige prijs in zijn soort op Europees niveau.

Over de European Museum Academy
De European Museum Academy is een stichting zonder winstoogmerk die in 2009 is opgericht om te reflecteren op musea op een internationaal niveau, om onderzoek te promoten op het gebied van museologie en museografie, om constructieve feedback te leveren en de discussie over nieuwe tentoonstellingen en musea te bevorderen, en om museologische kennis en ideeën te verspreiden onder leden van de beroepsgroep.

LEES MEER

KUNSTquote

'Er zijn geen lijnen in de natuur, alleen kleurvlakken die tegen elkaar aan liggen.'

Édouard Manet (1832-1883), was een 19e-eeuwse Frans kunstschilder en een sleutelfiguur in de overgang van het realisme naar het impressionisme.

KUNSTkijken

Een heel jaar gratis Kunstenaar Magazine

Kunstenaar Magazine is het enige digitale tijdschrift voor kunstenaars in Nederland. Lezers ontvangen elke twee weken een nieuw nummer met vlogs, interviews en andere instructieve en inspirerende artikelen. Ook heb je toegang tot het voortdurend groeiende archief van duizenden artikelen en video’s. 
Om jou als kunstenaar in deze lastige tijden tegemoet te komen, krijg je nu een jaar lang Kunstenaar Magazine cadeau!*
Helemaal gratis en het abonnement loopt vanzelf af, er zijn geen addertjes onder het gras en je krijgt na afloop geen bericht.
 
Twee keer per maand ontvang je als lezer (de cover van) het nieuwe nummer in je mailbox en heb je via de website www.kunstenaar.nl gratis toegang tot het nieuwste nummer en het volledige archief. Zoek je specifieke informatie, dan kun je die via de site heel gemakkelijk opzoeken. Ook reageren op of het delen van artikelen is heel eenvoudig.
 
Meld je hier gratis aan: www.kunstenaar.nl/aanmelden
Kunstenaar Magazine wenst je heel veel lees-, teken- en schilderplezier!
 
* Als je al een abonnement hebt, dan wordt je abonnement vanzelf gratis met een jaar verlengd!
LEES MEER

KUNSTmaken

naschilderen me een ruitjespatroon

Men beweert wel eens dat het niet creatief is, het natekenen met behulp van een ruitjespatroon.

Toch heeft Vincent van Gogh het wel gedaan. Bij wijze van studie heeft hij via een ruitjespatroon de Japanse prent van Hiroshige overgebracht en nageschilderd.

Het bewijs is er; kijk maar naar de afbeelding hier rechts.

Dus schroom niet om meesterwerken na te schilderen met een ruitjespatroon, maar doe het wel goed en houd de eer van de meester hoog.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

KUNSTtips

  • Het schilderij ‘Scene at Marrakech’ van wijlen Sir Winston Churchill zal volgende maand door veilinghuis Christie’s te koop worden aangeboden.
  • Het is nog tot 1 februari mogelijk om mee te doen aan de Prijsvraag Limburgse taal waarbij vier keer een bedrag van €12.500 te vergeven is.
  • Art Rotterdam vindt dit jaar plaats in de zomer, van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli 2021.
  • Podium 19 is een gloednieuw cultuurkanaal op tv en online. Vanaf 21 januari kun je er terecht voor het beste van de Vlaamse cultuurhuizen.
  • Pronk! is een schrijfwedstrijd voor amateurschrijvers vanaf 18 jaar uit Nederlands- en Belgisch-Limburg.

SCHRIJF MIJ IN VOOR DE KUNSTBRIEF

Invalid Input

Invalid Input