Kunstbrief #28

31 juli 2020

Ontvang 50 euro shoptegoed!

Als lid van de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK) sta je niet alleen in je atelier, maar je staat vol in het leven. Je geniet van de momenten dat je kan creëren, maar als kunstenaar wil je meer. Je wilt je werk exposeren, je wilt je werk in kunstboeken zien of misschien wil je meedoen met een wedstrijd. Je wilt goede adviezen, slimme tips en handige formulieren.

Als lid van de NABK krijg je dit alles en meer. En als je nu lid wordt, krijg je ook nog eens € 50,00 tegoed cadeau om online te shoppen op www.gerstaecker.nl. Alsjeblieft. Als welkomstcadeau van de NABK. Omdat de NABK er voor jou is. Nu, straks en altijd. Met gratis adviezen, gratis verzekering van je kunstwerken, gratis slimme tips en gratis nuttige en praktische informatie. En met grote kortingen op deelname aan kunstbeurzen, kunstboeken en meer.

Word nu lid en kies voor € 50,00 shoptegoed.

LEES MEER

KUNSTZIEN

Quilt of the Year

Quilt of the year 2020 is een gloednieuwe wereldwijde verkiezing open voor alle quilters. Tot 15 oktober 2020 kunnen quilters zich inschrijven. Via de website upload je 1 t/m maximaal 5 van je beste quilts (met van elke quilt ook een detailfoto.

Het onderwerp en formaat zijn volledig vrij. Er zijn twee categorieën bij deze verkiezing. De deelnemer kiest zelf de categorie per quilt. De categorieën zijn: hedendaagse quilts en art quilts. Elke deelnemer kan ook deelnemen aan een speciale quilt verkoopexpositie op de Annual Dutch Art Fair 2021. Een professionele jury beoordeelt alle inzendingen en voor de genomineerden en finalisten komt er een mooie expositie.

Lezers van KunstBrief krijgen € 5,- korting op deelname met de code KB20. Eerst maak je een profiel aan via de onderstaande button en dan kun je in je profiel je quilts uploaden.

LEES MEER

allemaal wonderen

Sinds 1 juni is Allemaal wonderen in Museum Catharijneconvent weer open voor publiek. Sensationele kunstwerken, indrukwekkende verhalen en wetenschappelijke invalshoeken. Ervaar deze verrassende tentoonstelling waarin het wonder centraal staat! Wonderen spelen sinds het begin van de mensheid een rol in het leven van alledag. Ook kunstenaars laten zich er al eeuwenlang door inspireren. Het weergeven van wat er zich tussen hemel en aarde afspeelt, vraagt van hen hun allergrootste verbeeldingsvermogen. Die uitdaging leverde de meest spannende en ontroerende kunst op. Van Rembrandt tot Mondriaan en Abramović, voor deze tentoonstelling heeft het museum de mooiste en verrassendste werken uit internationale collecties samengebracht.

LEES MEER

Drive Thru expositie

Museum Boijmans Van Beuningen en Rotterdam Ahoy zijn een unieke samenwerking aangegaan: een drive-thru tentoonstelling. Van 1 tot en met 23 augustus kun je met jouw eigen of geleende elektrische auto rijden door Hal 1 van Rotterdam Ahoy: 10.000 m2 gevuld met ruim vijftig spraakmakende kunstwerken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. De kaartverkoop is gestart.

COVID-19. De zalen van Ahoy staan leeg. Het museum is gesloten. Nederland blijft deze zomer in eigen land. Rotterdammers blijven thuis. Twee iconen van Rotterdam werken samen en bieden een ervaring om nooit te vergeten, exclusief voor deze tijd en inclusief voor iedereen. Naast ruim vijftig kunstwerken uit de internationaal befaamde collectie van Museum Boijmans Van Beuningen zijn ook enkele kunstenaars uitgenodigd om deel te nemen aan deze verrassende tentoonstelling.

LEES MEER

KUNSTquote

'Een dag waarop niet gedanst wordt, beschouw ik als een verloren dag.'

Friedrich Nietzsche (1844-1900) was een Duits filosoof, cultuurcriticus, componist, dichter en filoloog die wordt beschouwd als een van de invloedrijkste moderne denkers

KUNSTkijken

street art of the year 2020

Steun dit mooie initiatief!

Street Art maakt van elke stad een openlucht museum. Tijd voor (h)erkenning van de vele kunstenaars die onze steden mooier maken. Dus tijd voor een internationale verkiezing Street Art of the Year 2020. Een broodnodig initiatief in een zwaar getroffen sector. Dankzij de vele lockdowns  en het reisverbod is 80% van alle opdrachten komen te vervallen. Tijd voor actie, vindt stichting Kunstweek, die zich belangeloos inzet voor kunstenaars.

Crowdfunding
Hulp om deze wedstrijd te organiseren is ook voor stichting Kunstweek keihard nodig. Samen met Jack Spijkerman, één van de ambassadeurs van de stichting werd  een mooi en wervend promotiefilmpje gemaakt voor op www.voordekunst.nl

Draag je Street Art en de makers een warm hart toe? Ga dan naar voordekunst.nl en steun de actie: Steun Street Art en de makers.

LEES MEER

KUNSTmaken

achtergrond versus ondergrond

Achtergrond en ondergrond moeten verschillend zijn. Gebruik de richting van de houtstructuur om diepte te creëren.

Tintverschil tussen achtergrond en de objecten laten het belang van de objecten zien.

Gevarieerde toonwaarden gecombineerd met contouren en arcering is het beste. Vergeet de schaduwen niet.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

KUNSTtips

  • Geniet van de mooiste films op het witte doek, midden op het landgoed van Voorlinden. In Kusama: Infinity komen talloze aspecten van Yayoi Kusama’s leven en werk aan bod.
  • Van Thonet tot Dutch Design: het Stedelijk laat vanaf deze zomer een ruime selectie van de beroemde collectie vormgeving zien. Al deze ontwerpen zijn in de afgelopen 125 jaar baanbrekend en actueel geweest.
  • GENERATION Z, de 27e editie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival, gaat over de jongste generatie wereldburgers, geboren na 1995.
  • Besmet! in Rijksmuseum Boerhaave toont een intrigerende balans tussen gezondheid en reëel risico en tussen maatschappelijke uitsluiting en empathie.

SCHRIJF MIJ IN VOOR DE KUNSTBRIEF

Invalid Input

Invalid Input