Kunstbrief #24

10 april 2020

unieke verkoopexpositie

De Kunst Collega's lanceren een nieuw idee: Kilometer Kunst. Galerieën zijn dicht, kunstbeurzen worden uitgesteld of zijn afgelast, kunstroutes gaan niet door. Hoe kun jij als kunstenaar je werk nu toch onder de aandacht van kunstliefhebbers brengen? En misschien een werk verkopen? Wat kan in deze barre tijden?

Wij verzonnen het! Wij organiseren een drive in verkoopexpositie. Kunstliefhebbers rijden stapvoets langs kunstwerken, opgesteld op een groot (parkeer)terrein. We gaan dit snel organiseren. Op 10 mei al en bij slecht weer op de zondag erna. Doe mee!

Kijk voor meer info op: www.dekunstcollegas.nl/kmkdeelnamevoorwaarden. Deel je ons creatieve idee?

LEES MEER

KUNSTZIEN

thuismuseum

Cultuurhuizen en musea zijn plots helemaal leeg. Dit doet de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture als cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom moesten zij wel iets doen en brengen zij het museum bij jou (thuis).

Kijken, kijken, niet lopen.
In korte video’s nemen zij je mee op een online rondleiding. Niet alleen over die lege gangen natuurlijk, maar langs de prachtige werken die nu niemand te zien krijgt. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video en 1 bewaker (uiteraard op een gepaste 1,5 meter afstand van elkaar).

Kijken, kijken, toch een kaartje kopen.
In plaats van het museum steunen met een fysiek museumbezoek, kan jij een donatie doen voor jouw online bezoek. Hoewel je geen toegangsticket koopt, steun je toch het museum.

LEES MEER

Leren van kunst

Iedere werkdag deelt Roumayne Schepers een Creativity Break op Instagram (in de stories) en op LinkedIn. Het zijn verschillende kunstwerken, dus voor de liefhebber: je kunt een dubbele dosis kunst tot je nemen.

De Creativity Breaks zijn simpel en snel. En allen zijn het - niet toevallig - abstracte kunstwerken. Wist je dat bij het kijken naar abstracte kunst andere delen van de hersenen actief zijn? Door jezelf af te vragen wat je ziet in abstracte kunst en daar je eigen voorstelling - verbeelding - van te maken, train je je rechterhersenhelft. Daar zit je creatieve denkvermogen. Iedereen kan dit trainen. 

LEES MEER

KUNSTquote

'Let’s get a little crazy here.'

Bob Ross (1942-1995), was een Amerikaanse landschapsschilder, die furore maakte op de televisie met zijn serie The Joy of Painting.

KUNSTkijken

spread art not viruses

Het zijn gekke tijden! De hele wereld is in de ban van een onzichtbare. Voor iedereen is het aanpassen. Zeker ook voor kunstenaars zoals jij. Want niet alleen kun jij nu moeilijker naar buiten, hetzelfde geldt ook voor jouw kunstwerken. 

Gratis en voor niks
Maar daar hebben wij een oplossing voor. Je krijgt van ons een jaar lang een Compleet abonnement op Allekunstenaars.nl. Helemaal gratis en voor niks! Je kunt nu 365 dagen maximaal 12 kunstwerken presenteren aan de duizenden bezoekers van Allekunstenaars.nl. Bovendien brengen we de site de komende tijd extra onder de aandacht via facebook, instagram en de ruim 50.000 kunstliefhebbers die wij in beeld hebben.

Aanmelden
Meld je aan voor een Compleet account op www.allekunstenaars.nl/aanmelden. Tot en met 1 juni (of langer, mocht de overheid de termijn verlengen) is deze optie helemaal gratis. Na je aanmelding kun je direct inloggen en jouw account compleet maken door het invullen van jouw gegevens en het uploaden van jouw kunstwerken.

We hopen dat je blij bent met dit aanbod en er optimaal gebruik van maakt. Stuur het gerust door naar collega kunstenaars, zodat ook zij er gebruik van kunnen maken! Zo helpen we elkaar allemaal een beetje door deze gekke tijden heen.

Afbeelding: Jonne Nabuurs

LEES MEER

KUNSTmaken

Bomen met gaten

Langzaam maar zeker wordt het warmer en overal ontluiken de verse bloesems en blaadjes. De zomer kondigt zich in de verte al aan.

In de zomer zit een boom vol in de bladeren. Schilder al dat groen echter niet als een massieve vorm.

Zorg dat er openingen ontstaan in het bladerdek. Schilder wat takken op de open plekken en geef de stam net onder het bladerdek een stevige schaduwkleur.

Zo is het geheel een stuk levendiger en kunnen vogels er ook doorheen vliegen of in de boom uitrusten.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

KUNSTtips

  • Cultuur + Ondernemen geeft (creatieve) ZZP'ers 6 tips om meer online inkomsten te genereren.
  • Binnen twee weken start een nieuwe internationale wedstrijd: Painting of the Year. Wil je als eerste bericht over de lancering? Stuur dan een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Op Singer TV zie je filmpjes over werken uit de collectie van het Singer Laren.
  • Museumdocenten van Museum Boijmans van Beuningen nemen zelf vlogs op waarin ze kunstwerken uit de collectie bespreken en scholieren uitdagen vanuit huis mee te doen aan een bijbehorende opdracht.
  • Later deze maand start de werving voor een uniek kunstboek, het FAB #1. Dit Fabulous Art Book #1 heeft een gegarandeerde oplage van 10.000 exemplaren en wordt in 2021 gratis uitgedeeld aan de bezoekers van 6 Nederlandse kunstbeurzen. Als eerste een berichtje als de website in de lucht is? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SCHRIJF MIJ IN VOOR DE KUNSTBRIEF

Invalid Input

Invalid Input