Kunstbrief #23

13 maart 2020

Mooie schort en boekje kleur cadeau

Kunstenaar Magazine is het enige digitale tijdschrift voor kunstenaars in Nederland. Elke twee weken ontvang je instructieve video's en inspirerende artikelen, speciaal voor jou als kunstenaar. Bovendien heb je toegang tot een archief van honderden artikelen en video's.

LEUKE ACTIE

Samen met Royal Talens heeft Kunstenaar Magazine nu een speciale actie. De eerste 25 kunstenaars die nu een abonnement nemen voor twee jaar* krijg een prachtige Talens schilderschort en het boekje Kleur cadeau.

Gebruik bij je inschrijving de code TALENS20.

* Op is op! Een tweejarig abonnement telt 52 nummers van Kunstenaar Magazine inclusief toegang tot het archief en kost slechts € 28,90.

LEES MEER

KUNSTZIEN

EARLY BIRD SPECIAL - JAARBOEK KUNSTENAARS

Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden met één of meerdere pagina's in het Jaarboek Kunstenaars 2021. In dit boek lees je verder onder andere een groot interview met Saskia Boelsums (Kunstenaar van het jaar 2020) en Mirjam Vreeswijk (Talent van het jaar 2020), maar ook bijdragen van bekende Nederlanders die ambassadeur zijn van Stichting Kunstweek.

Het boek verschijnt op 7 november, tijdens de opening van de Kunstweek en wordt door zo'n 26.000 kunstliefhebbers en meelezers gezien en gelezen.

Bij aanmelding via KunstBrief krijg je met kortingscode Early2020 tot en met 31 maart 10% korting op jouw presentatie!

Klik op de knop hieronder.

LEES MEER

kunstliefhebbers in je atelier

Doe mee met het Landelijk Atelierweekend.
 
Het Landelijk Atelierweekend is dit jaar op 20-21 juni (zomer-editie) en 14-15 november (winter-editie).
 
Ben je (beroeps)kunstenaar met een atelier? Doe dan mee en stel tijdens het Landelijk Atelierweekend ook je deuren open voor nieuw publiek! Zo laat je geïnteresseerden kennis maken met je werk, kun je nieuwe contact leggen, afspraken maken en werk verkopen. Je bepaalt zelf je openingstijden en je bent van harte uitgenodigd om extra activiteiten te organiseren.
 
Je kunt vanaf dit jaar kiezen uit verschillende deelnamepakketten met elk hun eigen en zelfs gepersonaliseerde promotie materiaal.
 
Leden van de NABK krijgen korting op deelname.
LEES MEER

Online exposeren

Op AlleKunstenaars.nl kun je als kunstenaar jouw gegevens en kunst delen met héél veel kunstliefhebbers. Binnenkort start de nieuwe campagne van AlleKunstenaars.nl om nóg meer kunstliefhebbers te attenderen op de mooie presentaties van de kunstenaars die zich presenteren op de website. Ook jij kunt daar nog van profiteren!
Met een Medium account (€ 19,95 per jaar) kun je, naast basisgegevens als naam, discipline en woonplaats, ook een link naar je eigen website plaatsen plus 3 foto’s van je kunstwerken en een Compleet account (€ 39,- per jaar) is nóg uitgebreider: je kunt dan tot maar liefst 12 kunstwerken uploaden.

Wil jij een account op AlleKunstenaars.nl? Met kortingscode KB20 krijg je € 10,- korting op een medium óf compleet account!
Zie www.allekunstenaars.nl/aanmelden.

LEES MEER

KUNSTquote

'Fantasie is de vogels in je hoofd uit hun kooien laten en kijken hoe ze door het luchtruim vliegen.'

Edward FitzGerald "Gerald" Brenan (1894-1987), was een Britse schrijver en hispanist die een groot deel van zijn leven in Spanje doorbracht.

KUNSTkijken

geniet veilig thuis van kunst

Het Corona virus verplicht ons om zoveel mogelijk onze sociale contacten te beperken. Musea en theaters zijn dicht en ook kunstbeurzen gaan niet door.
Maar niet getreurd! Met het Jaarboek Kunstenaars 2020 is het vanuit je luie stoel mogelijk om veilig te genieten van de ruim 200 kunstwerken die in het Jaarboek Kunstenaars 2020 staan.

In het Jaarboek Kunstenaars 2020 staan niet alleen prachtige kunstwerken maar ook leuke bijdragen van bekende Nederlandse kunstliefhebbers, waaronder Jan des Bouvrie, Serge-Henri Valcke, Berdien Stenberg en Rick Felderhof. 
Verder ook een uitgebreid interview met Claudy Jongstra (Kunstenaar van het jaar 2019) en Eddy Roos (Briljanten kunstenaar van het jaar 2019). 
Kortom; je hoeft je een tijdje niet te vervelen met het Jaarboek Kunstenaars in jouw bezit!

Bestel het boek nu op www.jaarboekkunstenaars.nl/bestellen voor slechts € 9,95 (exclusief verzendkosten) met actiecode Kbrief20 en geef jezelf de dosis kunst die je nodig hebt!

LEES MEER

KUNSTmaken

Bergen en vulkanen

Wanneer je bij het tekenen van een berg of vulkaan arcerinen gebruikt in de richting van de top, dan versterkt dit de hoogte van de berg of vulkaan.

Heb je kleuren tot je beschikking, schilder dan ook een kleurverloop over de hele breedte van de voet. Dat suggereert de ronding van de berg of vulkaan.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

KUNSTtips

  • In 2020 is het een eeuw geleden dat Jan Mankes op jonge leeftijd overleed. In de tentoonstelling JAN MANKES 1889-1920 | DE WERKELIJKHEID NIET zullen maar liefst 35 topstukken van Mankes te zien zijn in Museum MORE in Gorssel van 10 april t/m 30 augustus 2020. Tegelijkertijd loopt er een wedstrijd met als thema 'In de geest van Jan Mankes': www.wedstrijdjanmankes.nl
  • Cremer - Noordwaarts 2010-2020, 13 maart t/m 21 juni 2020. Al circa 65 jaar schildert Jan Cremer (1940) met woorden en penselen zijn avontuurlijke leven. Vanaf 13 maart hangt in Museum JAN een ruime selectie monumentale zeegezichten die Cremer in het afgelopen decennium schilderde.
  • Verder volgen de meeste musea in Nederland het advies van de overheid en sluiten de deuren t/m 31 maart.

SCHRIJF MIJ IN VOOR DE KUNSTBRIEF

Invalid Input

Invalid Input