Kunstbrief #16

30 augustus 2019

gratis rondleiding bij old holland

Schrijf je nu in voor de Atelier Dag 2019 (7 september aanstaande), barstensvol inspirerende masterclasses, en krijg behalve 10% korting ook een gratis rondleiding bij verffabrikant Old Holland.

Bij Old Holland maken ze olieverven nog altijd volgens de traditionele recepten en het productieproces van de oude Hollandse meesters. Niets overtreft die kwaliteit, kleurkracht en intensiteit. Old Holland heeft een interessant museum en is de trotse eigenaar van de grootste collectie pigmenten ter wereld.

Gebruik bij je aanmelding kortingscode OH19. Let op! De gratis rondleiding is alleen voor de eerste 10 aanmeldingen.

LEES MEER

KUNSTZIEN

Brexit-Banksy overgeschilderd

Een brexit-muurschildering van Banksy op een gebouw in Dover is afgelopen weekend overgeschilderd. De schildering liet een arbeider zien die één van de sterren van de vlag van de Europese Unie verwijdert.

Volgens omwonenden van de muurschildering stond er zaterdag ineens een grote steiger bij de muurschildering en was het kunstwerk zondagmorgen verdwenen.

De BBC schrijft dat het niet duidelijk is of het werk is overschilderd of dat het is verwijderd zodat het kan worden verkocht. De familie die eigenaar is van het gebouw liet eerder al weten de mogelijkheden voor het bewaren, verwijderen of verkopen van het kunstwerk te onderzoeken.

LEES MEER

Tentoonstellingsprijs

Bezoek je regelmatig musea en geniet je van de tentoonstellingen? Dit is de kans om jouw blijk van waardering te tonen: stem voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs.

De 10 genomineerden van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019 zijn bekend. Een vakjury stelde de top 10 samen en nu mag jij het zeggen. De publieksverkiezing wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. In aanmerking komen tentoonstellingen die in de periode augustus 2018 t/m juli 2019 te zien waren in een Nederlands museum. Welke tentoonstelling verdient volgens jou de prijs van € 10.000,-?

LEES MEER

4 meter stand gratis Nationale Kunstdagen

Wie jarig is, trakteert! Dat is het motto van de Nationale Kunstdagen die dit jaar op 9 en 10 november voor de tiende keer plaatsvinden.

Deze jaarlijks goed bezochte kunstbeurs waar kunstenaars hun eigen kunst kunnen presenteren viert zijn tienjarige jubileum met een wel heel bijzonder aanbod. Elke kunstenaar krijgt bij zijn stand, ongeacht het formaat, maar liefst 4 meter éxtra: helemaal voor niets. Dus als je een stand van 1x4 meter kiest, dan krijg je een stand van 1x8 meter.

Als je als kunstenaar ooit hebt overwogen om deel te nemen aan een echte en succesvolle kunstbeurs dan is dit een aanbod dat je moeilijk kunt laten liggen.

LEES MEER

KUNSTquote

'Ik schilder niet volgens een idee, want ideëen zijn waardeloos. Ik wil alleen maar lekker verven; ik ben toch immers een gewone jongen en al die flauwekul van kunst en hogere ideëen kan me gestolen worden.'

Jan Cremer, is een Nederlandse schrijver en beeldend kunstenaar (1940).

KUNSTkijken

Bob Bunck - Utopia

Het kunstwerk op de cover van deze KunstBrief is van Bob Bunck (Amsterdam 1950). Hij is al ruim veertig jaar professioneel beeldend kunstenaar. Hij werd o.a. bekend van De Roesttram, Monument van de Eeuwigheid in het Amsterdamse Bos (beide in opdracht van de Gemeente Amsterdam) en het monumentale beeld De Reiziger, in Paleohora (Kreta). Werk van hem is te vinden in div. collecties w.o. AMC en Stedelijk Museum, Amsterdam.

Utopia.
Een installatie van 69 collages op sloophout over de (kunst-) geschiedenis in de beleving van de kunstenaar zal in oktober, november en december 2019 te zien zijn in de Droomsalon (Valeriusschool, Des Présstraat 3 Amsterdam Zuid) tel: 06 180 430 35

LEES MEER

KUNSTmaken

Compositie met accent

Links: een horizontaal tafereel met horizontale penseelstreken voor de lucht en de voorgrond. Resultaat: een saaie compositie, niet duidelijk waar nu het accent in dit schilderij ligt.
Rechts: hetzelfde beeld met meer contrast tussen lucht en voorgrond. Bovendien is de lucht geschilderd met schuine penseelstreken die naar de boerderij, rechts in beeld, wijzen. Resultaat: een dynamische compositie met een duidelijk accent.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

KUNSTtips

  • RMBRNDT.NU is een tentoonstelling met hedendaags werk geïnspireerd op de oude meester Rembrandt van Rijn. Het idee voor de tentoonstelling ontstond doordat veel prachtige kunstwerken die werden ingezonden voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt in het Rijksmuseum, uiteindelijk geen podium vonden.
  • Smash the narrative is een kunstprijs en tentoonstelling in Amsterdam. Het doel van dit project is om, door middel van kunst, de publieke discussie over belangrijke politieke en sociale kwesties te bevorderen.
  • Het Stedelijk Museum eert postuum de Japanse grafische ontwerper Shigeru Watano (1937-2012) met de tentoonstelling Kleurrijk Japan in de Erezaal waar maar liefst 226 Japanse affiches te zien zullen zijn.

SCHRIJF MIJ IN VOOR DE KUNSTBRIEF

Invalid Input

Invalid Input