Kunstbrief #08

18 januari 2019

Living Coral is kleur van het jaar 2019

Pantone is een toonaangevend kleureninstituut dat jaarlijks de kleur van het jaar bepaalt. In 2018 was dat PANTONE 18-3838 Ultra Violet, in 2017 PANTONE 15-0343 Greenery. In 2019 wordt het PANTONE 16-1546 Living Coral. Een koraaltint die het leven bevestigt met een gouden ondertoon die energie geeft en verzacht. 'Levendig en toch zacht. PANTONE 16-1546 Living Coral omarmt je met warmte en biedt comfort en opgewektheid in jouw constant veranderende omgeving', zo is te lezen op de website van Pantone.

LEES MEER

KUNSTZIEN

artoscoop: waterman

Een horoscoop voor de kunstenaars die geboren zijn in de periode 21-12 t/m 18-2 (sterrenbeeld Waterman):

Er gebeuren deze maand interessante dingen om je heen. Pak je kansen maar doe dat niet overhaast. Denk na voordat je iets doet en zelfs voordat je iets zegt, maar laat de kansen niet aan je voorbij gaan.

NIEUW: Landelijk Atelierweekend zomer

Na de succesvolle eerdere najaar-edities is er dit jaar een zomer-editie van het Landelijk Atelierweekend op 22 en 23 juni! Ben je kunstenaar en heb je een atelier? Stel dan ook je atelier open, laat je werk zien en leg nieuwe contacten met kunstliefhebbers. Je kunt ook met een collega-kunstenaar of groep meedoen. Interesse? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan ontvang je een bericht zodra je je kunt aanmelden.

Stil

De Ketelfactory, een projectruimte voor beeldende kunst, bestaat binnenkort tien jaar. Dit was voor directeur Winnie Teschmacher aanleiding om alle kunstenaars die bij De Ketelfactory hebben geëxposeerd, te vragen om een werk over ‘stilte’ aan te leveren. Alle (64!) kunstenaars hebben toegezegd en dit heeft geresulteerd in de tentoonstelling ‘stil’ die 26 januari om 15.00 uur wordt geopend en zal duren tot 14 juli.

LEES MEER

KUNSTquote

'Kunst is geen doel op zichzelf, maar een mogelijkheid om je tot de mensheid te richten.'

Modest Moessorgski, Russisch componist (1839–1881).

KUNSTkijken

Yvonne Willemse

Gefascineerd door ruimtes

Op je site gebruik je trefwoorden als ‘leegte’ en ‘minimalisme’?
'Wat me van jongs af aan raakt, zijn grote ruimtes. Als kind bezocht ik liever een kasteel dan de Efteling. Ruimtes heb ik altijd fascinerend gevonden. Ik ben geboren achter de basiliek van Oudenbosch, zo’n immens grote romaanse kerk. Die ruimte, die leegte, de wisselwerking tussen licht en donker, dat trok me. Bij het ouder worden is die fascinatie steeds meer in de richting van minimalisme gegaan. Ik houd van leeg, ruimtelijk, de essentie vatten. Kijken wat je weg kunt laten. Je waarneming niet laten vertroebelen door drukke zaken.'

Lees meer in Kunstenaar Magazine. Een abonnement heb je al vanaf € 9,90 voor 13 nummers incl. toegang tot het archief van meer dan 500 artikelen en instructieve video's.

LEES MEER

KUNSTmaken

Witte sneeuw?

Sneeuw is wit, dat zeggen ze althans. Maar schilder sneeuw niet alleen met witte verf. Licht paars en lichtblauw kunnen het beeld verrijken. Let op: wil je de sneeuw witter laten lijken, dan moet je de omgeving donkerder schilderen.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

KUNSTtips

  • Op vrijdag 25 januari 2019 wordt bij aanvang van de 2e Arnhemse Uitnacht de Cultuurprijs Arnhem uitgereikt. Wethouder Hans de Vroome zal in de Stadhuishal om 17.30 uur de prijs overhandigen aan een van de genomineerden: KunstLAB, Mensen Zeggen Dingen of Louise te Poele.
  • Traditiegetrouw opent het Kunst & Antiek Weekend in het laatste weekend van januari haar deuren in de imposante Grote Kerk van Naarden-Vesting. Al meer dan 20 jaar is het Kunst & Antiek Weekend dé beurs waar een grote diversiteit aan Oude, Moderne en Hedendaagse Kunst wordt aangeboden.
  • Ga voor één avond terug in de tijd naar het Amerika van de jaren vijftig. Tijdens de Fabulous Fifties Cocktail Party op zaterdagavond 26 januari laveer je met heerlijke cocktailklassiekers door Feast for the Eyes.

SCHRIJF MIJ IN VOOR DE KUNSTBRIEF

Invalid Input

Invalid Input