Kunstbrief #06

23 november 2018

Black Friday aanbieding - gratis half jaar Kunstenaar magazine

Kunstenaar Magazine is een uniek tijdschrift voor kunstenaars. Het is niet alleen het enige digitale magazine voor kunstenaars, maar ook het enige magazine dat elke twee weken verschijnt. Bovendien is Kunstenaar Magazine ook het enige magazine waarbij je alle verschenen nummers en inmiddels meer dan 600 inspirerende en instructieve artikelen én video's kunt raadplegen, inclusief een makkelijke zoekfunctie.

En Kunstenaar Magazine kun je nu vanaf 23 november, Black Friday, een half jaar gratis proberen zonder verdere verplichtingen! Dat zijn 13 gratis nummers in je mailbox t.w.v. € 9,90, speciaal voor lezers van KUNSTBRIEF.

Klik op de onderstaande button en gebruik de actiecode BLACK18.

LEES MEER

KUNSTZIEN

Artoscoop: boogschutter

Een horoscoop voor de kunstenaars die geboren zijn in de periode 23-11 t/m 21-12 (sterrenbeeld Boogschutter):

Hoewel je je er niet elke dag van bewust bent, staan je gevoel en je verstand nogal eens tegenover elkaar. Ook bij de besteding van je geld. Pas op dat je niet te veel geld uitgeeft aan dingen die je niet nodig hebt. Weet dat het maken van kunst belangrijk is, maar toch niet het allerbelangrijkste.

Maak je eigen Hockney

De cover van deze KUNSTBRIEF is een uit LEGO-steentjes opgebouwde versie van (een deel van) het schilderij van David Hockney dat deze week verkocht werd voor 80 miljoen euro. Een stuk minder duur, maar misschien wel net zo origineel.

Wil je jouw kunstwerk - met daarin kunstig de letters KUNSTBRIEF verwerkt - op de cover van een volgende KUNSTBRIEF hebben? Stuur dan je ontwerp naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De afmetingen zijn 210 mm breed en 297 mm hoog (staand A4). Wie weet prijk jij op een van de volgende covers van KUNSTBRIEF

LEES MEER

Amsterdam Art Weekend

Vanaf vandaag tot en met aanstaande zondag 25 november staat Amsterdam in het teken van hedendaagse, beeldende kunst, waarbij de focus ligt op het signaleren van jong talent. Net als de voorgaande jaren presenteert het Amsterdam Art Weekend een programma op maat, bestemd voor kunstprofessionals, huidige en toekomstige verzamelaars en liefhebbers in het algemeen. Zo’n dertig galerieën openen hun deuren en organiseren speciale tentoonstellingen, performances, lezingen en artist talks. Kunstenaarswerkplaatsen, musea en instituten leveren relevante bijdragen in de vorm van videokunst, performances, debatten en tentoonstellingen.

LEES MEER

KUNSTquote

'Kunst kent geen compromis, terwijl het leven er vol van is.'

Günter Wilhelm Grass, Duitse schrijver en beeldend kunstenaar (1927-2015)

KUNSTkijken

Cultural Threads

Textiel als medium voor politiek-maatschappelijke vraagstukken
We leven in een wereld waarin grenzen tussen landen en mensen vervagen, machtsverhoudingen ingrijpend verschuiven en culturen vermengen. De tentoonstelling ‘Cultural Threads’ presenteert bijzonder werk waarin hedendaagse kunstenaars textiel als krachtig instrument gebruiken om hun ideeën te verbeelden over politiek-maatschappelijke vraagstukken. Zij verbinden textiel aan hun eigen zoektocht naar afkomst en identiteit in een steeds verder globaliserende wereld. Of ze gebruiken het om geschiedenissen te ontrafelen en nieuwe toekomstperspectieven te schetsen.

‘Cultural Threads’ is  t/m 12 mei 2019 te zien in het TextielMuseum. Met werk van Eylem Aladogan, Célio Braga, Hana Miletić, Otobong Nkanga, Mary Sibande, Fiona Tan, Jennifer Tee, Aiko Tezuka en Vincent Vulsma.

LEES MEER

KUNSTmaken

Uitsparen of afstoten

Dit is een aquarel waarbij een aantal ongebruikelijke technieken zijn benut. Er is op 250 grams aquarelpapier geschilderd, met een vrij gladde structuur. Ook is er veel water gebruikt, wat te zien is aan het nat-in-nat kleurverloop. Het gezicht van Boeddha is met een witte kaars getekend, blind, toen het papier nog wit en droog was. Deze “vettige” tekening stoot vocht af en wordt zo uitgespaard. De spikkels, lichte en donkere, in de achtergrond, ontstaan door zout te strooien over de vochtige verflaag (zie details).

KUNSTtips

  • In het Noordbrabants Museum loopt tot en met 7 april 2019 een prachtige tentoonstelling over de wilde jaren van Jan Sluijters. Daarbij verscheen ook een heel mooi boek.
  • Kunst in de gemeente is een heel mooi nieuw initiatief van Stichting Kunstweek waarbij Nederlandse gemeenten elk jaar een ander kunstwerk op een mooie plek in hun gemeente kunnen plaatsen. Een vakjury en de inwoners bepalen welk werk gekozen wordt
  • Houd je van dieren in de kunst? Dan kun je vanaf 24 november terecht in het Groningen Museum voor Grrrom! Een tentoonstelling met een staartje. Tot en met 31 maart 2019 zijn dan alle kunstwerken met dieren uit de collectie in de museumzalen te vinden.
  • Musiom is een nieuw museum, gevestigd in Amersfoort en biedt een podium aan kunstenaars die geboren zijn rond de jaren ’50 en sinds de jaren ‘80 nationaal en internationaal bekendheid hebben verworven.
  • En nog een nieuw musuem? De oud-jurist en kunstliefhebber Koos Hoogland wil in 2020 in Deventer een nieuw museum voor moderne en hedendaagse kunst openen. Het gaat om een particulier initiatief.

SCHRIJF MIJ IN VOOR DE KUNSTBRIEF

Invalid Input

Invalid Input