Kunstbrief #05

26 oktober 2018

Heartseats bewonderen op de Nationale Kunstdagen

De heARTparade is een unieke tentoonstelling waarin Nederlands bekendste kunstenaars samenkomen om kinderen met energiestofwisselingsziekte te helpen. Kunst is de drijfveer van de ‘heARTparade’: De Heartseats, tweepersoons hartvormige designbanken, van designer/kunstenaar Johan Leemkuil worden beschilderd door de grootsten uit de hedendaagse Nederlands/Belgische schilderkunst en de aanstormende talenten. Een mooie selectie van Heartseats kun je op 10 en 11 november bewonderen op de Nationale Kunstdagen in Nieuwegein.

Koop HIER of via de button hieronder je kaartje met 75% korting!

LEES MEER

KUNSTZIEN

Glas in loodramen Marc Mulders

Het is voor Marc Mulders (Kunstenaar van het jaar 2017) uit Oostelbeers al zijn negentiende raam in opdracht, maar pas het eerste in zijn geboorteplaats Tilburg. Voor het waterzuiveringsgebouw van de biomakerij van de Abdij Koningshoeven maakte Mulders twee ronde bij elkaar horende glas in loodramen.

Foto Dolph Cantrijn © Dolph Cantrijn

LEES MEER

artoscoop: schorpioen

Een horoscoop voor de kunstenaars die geboren zijn in de periode 23-10 t/m 21-11 (sterrenbeeld Schorpioen):

De sterren geven aan dat je wat meer tijd voor jezelf moet maken. Voel je vooral niet schuldig als je even geen zin hebt in veel mensen om je heen. Neem tijd voor bezinning. Kijk naar je werk. En weeg je gevoelens: waar voel je je goed bij en wat zit je dwars? En als je kan, ga je gevoelens dan achterna.

Nederlandse Kunstkring

De Nederlandse Kunstkring brengt kunstenaars uit heel Nederland enerzijds, en kunstliefhebbers, -kopers en -verzamelaars anderzijds, bij elkaar. Op een extra aantrekkelijke manier. Met maatwerk, flexibiliteit en veel voordelen.

LEES MEER

KUNSTquote

'Als geest en hand niet samengaan, ontstaat er geen kunst.'

Leonardo da Vinci, Italiaans schilder, ingenieur, musicus én uomo universale (1452-1519)

KUNSTkijken

Norma van der Horst

De cover van KUNSTBRIEF #05 is van Norma van der Horst.

'De titel van dit werk is "Frozen". In een groep met andere (internationale) kunstenaars werk ik al een jaar aan "the Lightbulb project". Elke week wordt een thema gekozen dat ieder naar eigen idee kan uitwerken. Ik werk met quotes, songteksten en poëzie als inspiratie op elk thema en "gebruik" mezelf als model voor elk beeld. De quote voor "Frozen" was: "At the bottom of every frozen heart there is a drop of two of love - just enough to feed the birds." van Henry Miller.'

Wil je jouw kunstwerk op de cover van een volgende KUNSTBRIEF hebben? Stuur dan je ontwerp naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De afmetingen zijn 210 mm breed en 297 mm hoog (staand A4). Wie weet prijk jij op een van de volgende covers van KUNSTBRIEF

LEES MEER

KUNSTmaken

Proporties en verhoudingen

Het betekent bijna hetzelfde maar toch kun je er andere begrippen aan koppelen. Tekenaars en schilders kunnen meestal blind verhoudingen bepalen: één staat tot twee, dat is de helft. Eén staat tot drie, bekend bij landschapschilders, de stand van de horizon op het canvas. Juiste verhoudingen gecombineerd met verkeerde proporties kunnen tot verrassingen of humor leiden. Soms wordt het met opzet gedaan om extra nadruk te leggen op de fantasie, vooral bij illustratoren.

KUNSTtips

  • Susan Smelt (34) heeft de opdracht gekregen De Nachtwacht te restaureren. "Het is een droom die uitkomt. Mijn grootste klus ooit. Niet alleen omdat het een Rembrandt is, maar ook vanwege de oppervlakte van het schilderij."
  • Binnenkort verschijnt het Jaarboek Kunstenaars 2019. Dit indrukwekkende kunstboek bevat niet alleen een groot interview met Jeroen Krabbé, maar ook bijna 300 pagina's met prachtige kleurenfoto's van kunstwerken. Bestel het boek hier met 50% voorverkoopkorting.
  • Gezocht: pleegouders voor kunstwerken. Kunstminnende Rotterdammers kunnen een beeld uit de buitenruimte adopteren (lees: onderhouden). Niet de heel speciale, wel die van de C-categorie.
  • De universiteit en museum De Lakenhal in Leiden hebben de nalatenschap van Jan Wolkers (Oegstgeest, 26 oktober 1925 – Texel, 19 oktober 2007) aangekocht
  • Tot en met 3 maart 2019 zet Museum Prinsenhof Delft de Nederlandse geschiedenis in de schijnwerpers met de tentoonstelling Willem van Oranje is hier!.

SCHRIJF MIJ IN VOOR DE KUNSTBRIEF

Invalid Input

Invalid Input