Kunstbrief #04

28 september 2018

Ontwerp nieuwe cover Kunstbrief

KUNSTBRIEF heeft elke uitgave een nieuwe cover. Daarin is telkens op originele wijze de naam KUNSTBRIEF verwerkt. Denk jij dat je een origineel idee hebt voor een volgende editie? Stuur dan je ontwerp naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De afmetingen zijn 210 mm breed en 297 mm hoog (staand A4). Wie weet prijk jij op een van de volgende covers van KUNSTBRIEF.

LEES MEER

KUNSTZIEN

's werelds grootste olieverfschilderij

's Werelds grootste olieverfschilderij geschilderd door 1 persoon, 'La Source', komt naar Nederland. Het schilderij van 1,8 x 21 meter is voor het eerst buiten Afrika te zien op de Annual Dutch Art Fair in Amsterdam. Met dit project wil organisator Cape Winelands Biosphere Reserve internationaal meer bewustzijn creëren voor biosfeerreservaten in Zuid-Afrika en voor het werk dat ze in de regio ondernemen voor behoud en ontwikkeling.

Lezers van KUNSTBRIEF kopen een kaartje met 75% korting HIER.

LEES MEER

Artoscoop: weegschaal

Een horoscoop voor de kunstenaars die geboren zijn in de periode 23-9 t/m 22-10 (sterrenbeeld Weegschaal):

Nog voor het einde van dit jaar krijg je kansen op nieuwe verbintenissen. Misschien maak je tijdens een cursus of workshop kennis met iemand die je zal kunnen stimuleren. Of je komt iemand tegen bij een expositie. Denk na voor je iets zegt dat je prille relatie kan verstoren. Besef dat nieuwe verbintenissen in het begin altijd teer zijn: je moet de relatie opbouwen.

Voordekunst zoekt makers!

Heb jij een creatieve droom, maar kom je publiciteit en geld tekort? Voordekunst helpt jou je eigen achterban in te schakelen en zo jouw project werkelijkheid te laten worden. Ontvang persoonlijke begeleding bij iedere stap. Ga naar voordekunst.nl voor meer informatie.

LEES MEER

KUNSTquote

'Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst het leven.'

Sir John Lubbock, Brits staatsman en bankier (1834-1913)

KUNSTkijken

Het Voorval – Armando en de mythe

Op 25 oktober verschijnt de documentaire Het Voorval – Armando en de Mythe. De film vertelt het verhaal van het allesbepalende voorval, dat centraal staat in de jeugd van Armando: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat. Het verhaal komt in Armando’s werk in vele vormen terug; een noodlottig treffen, een slachtoffer die dader wordt, een schuldig bos dat alles zag maar zwijgt. Was Armando betrokken bij de noodlottige gebeurtenis of heeft hij een tragedie van mythologische proporties bedacht?

KUNSTBRIEF mag 3 duotickets weggeven voor deze film. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als uitleg waarom jij naar deze film wilt en wie weet ben jij wel een van de gelukkige winnaars!

LEES MEER

KUNSTmaken

takken en stammen

Landschapschilders kunnen door middel van natuurlijke elementen een schilderij versterken. Is het een winters of najaarstafereel, schilder dan de bomen kaal, zonder blad. Een geraamte van takken en stammen is voldoende. Schilder ze wel in natuurlijke volgorde, dikkere stammen eerst en dan de dunnere takken. Elk soort boom heeft een eigen type geraamte. Wil je voorjaar uitbeelden, zorg dan dat er beginnende bladeren zichtbaar zijn. Deze jonge begroeiing richt zich naar boven, naar het licht.

KUNSTtips

  • Het Centraal Museum in Utrecht brengt met de expositie De Line Up een ode aan de tekenkunst: 'Tekenen is misschien wel de meest toegankelijke kunstvorm die er bestaat. Er zijn weinig mensen op deze wereld die nog nooit een tekening hebben gemaakt.'
  • Museum de Fundatie presenteert t/m 6 januari 2019 de tentoonstelling Giacometti-Chadwick, Facing Fear. De beelden van Alberto Giacometti (1901-1966) en Lynn Chadwick (1914-2003) belichamen de toestand van ontluistering en angst in Europa tijdens de jaren van de Koude Oorlog.
  • Beyond Klimt, in deze tentoonstelling in BOZAR, het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel (B), bekijk je de Centraal-Europese gebieden in volle verandering door de blik van Gustav Klimt, Josef Capek, Egon Schiele, Oskar Kokoschka, László Moholy-Nagy en 75 andere kunstenaars.
  • Nog in België: Het is zover. Vanaf 26 september kun je de duurste Rubens ooit komen bekijken in het Rubenshuis. De Kindermoord in Bethlehem is een vroeg meesterwerk van Rubens.

SCHRIJF MIJ IN VOOR DE KUNSTBRIEF

Invalid Input

Invalid Input