Kunstbrief #03

31 augustus 2018

The World of Tim Burton

De internationale tentoonstelling The World of Tim Burton is tot 28 november 2018 te zien in de tentoonstellingsruimtes van de creatieve erfgoedsite C-mine (Genk – België). The World of Tim Burton presenteert het uitgebreide artistieke werk van deze beroemde filmregisseur in een samenhangende tentoonstelling van tekeningen, schilderijen, foto’s, poppen, maquettes, geanimeerde films en sculpturale installaties. De rondreizende tentoonstelling over het werk van Tim Burton was reeds te zien in New York, Parijs, Tokio, São Paulo en Praag.

Foto © Getty Images

LEES MEER

KUNSTZIEN

Artoscoop: maagd

Een horoscoop voor de kunstenaars die geboren zijn in de periode 23-8 t/m 23-9 (sterrenbeeld Maagd):

De komende periode is een positieve periode voor de Maagd. Niet alleen maar positief, maar wel vooral positief. Zie de mooie dingen in het leven en je werk en geniet ervan. Reken deze maand op de steun van je partner of je vrienden. Sta ervoor open. En geef hen dankbaarheid terug. Misschien kun je een werkje als dankbaar gebaar (terug) geven?

NULLLLL

Van 5-7 oktober 2018 laten ruim 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland hun kunst zien in de voormalige fabriekshal van de Prodentfabriek in “De Nieuwe Stad” te Amersfoort, tijdens de eerste editie van kunstbeurs NULLLLL.

Naast professionele kunstenaars zijn er ook 13 pas afgestudeerde kunstenaars die geadopteerd zijn door kunstminnende bedrijven en kunnen bezoekers workshops en lezingen volgen.

LEES MEER

BredaPhoto 2018

Onder de titel 'To infinity and beyond' onderzoekt de 8ste editie van BredaPhoto Festival in 2018 wat de impact is van de almaar voortrazende wetenschap. Brengt die louter vooruitgang? Of openen we een doos van Pandora vol met nare verrassingen? BredaPhoto Festival is een internationale fotografiebiënnale in Breda. Van 5 september t/m 21 oktober 2018 zal de 8ste editie van het festival plaatsvinden.

LEES MEER

KUNSTquote

'Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan.'

Albert Camus, Frans filosoof, journalist en schrijver van romans, essays en toneelstukken, 1913-1960

KUNSTkijken

Maayke Schuitema

De 25 Publieksnominaties voor de verkiezing Kunstenaar van het jaar 2019 zijn bekend. Een van hen is Maayke Schuitema:
'Als telg uit een kunstenaarsfamilie werd mij verteld dat artiesten geacht werden deel uit te maken van de voorhoede; “kunstenaars zijn verplicht om zich aan ‘grensoverschrijdende onderwerpen’ te wagen. Zolang de kunst maar schuurt, in beweging blijft en wrevel opwekt; geëngageerd is”. De vrijheid van seksuele expressie daarin was een groot goed. Zo leerde ik al vroeg dat je zelfs in een abstract schilderij een naakte vrouw kon zien.'
Via de onderstaande link kun je stemmen op jouw favoriete kunstenaar.

LEES MEER

KUNSTmaken

Pointillisme

Pointillisme is een schilder- of tekentechniek waarbij het beeld door middel van punten of kleine vlekken verf tot stand komt. Het afgebeelde schilderij is van Seurat,The Seine and la Grande Jatte - Springtime (1888), 65 x 82 cm. Het hangt in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel. Op het scherm van je computer of mobiele telefoon lijken het hele fijne kleurtoetsen. Op ware grootte kun je ze nauwelijks kleurstippen noemen, het zijn korte kleurstreken.

KUNSTtips

  • In het Fries Museum kun je nog t/m 28 oktober terecht voor Escher op reis. In deze tentoonstelling volg je zijn ontwikkeling van grafisch talent tot wereldberoemd kunstenaar. Hier lees je een zeldzaam interview met de kunstenaar.
  • Het Noordbrabants Museum is momenteel omgetoverd tot Kamagurkistan. Neem ook een kijkje in de absurde wereld van Kamagurka.
  • Het Haarlemse Teylers museum gaat Da Vinci werken exposeren die geleend zijn uit Buckingham Palace. Teylers wijdt vanaf 5 oktober drie maanden lang een expositie aan Da Vinci (1452-1519).
  • De heArtparade strijkt op 10 en 11 november neer op de Nationale Kunstdagen met een selectie van heartseats gemaakt door bekende kunstenaars om kinderen met energiestofwisselingsziekte te helpen.

SCHRIJF MIJ IN VOOR DE KUNSTBRIEF

Invalid Input

Invalid Input